Basiscursus afgesloten

In een eerder bericht vertelde ik al dat ik de Basiscursus Verhalen Vertellen aan het volgen ben. Twee bijeenkomsten heb ik in Utrecht gevolgd, de andere twee bijeenkomsten werden online gehouden. En dat is best gek, verhalen vertellen voor een groep die je verhaal volgt via een scherm. Maar voorlopig is dat wel de manier waarop ik verhalen zal vertellen. In deze Coronatijd is het helaas niet mogelijk om live verhalen aan een groep te vertellen.

Ik zal in de komende tijd hier de verhalen delen die ik verteld heb in de basiscursus. Ik heb veel geleerd in deze cursus, ondanks het feit dat ik al veel meer verteld had dan de andere deelnemers van de cursus.

In de cursus moest je ook zelf verhalen verzinnen, of verhalen van andere deelnemers overnemen en verder uitwerken. Allemaal dingen die ik nog nooit had gedaan. Ik vond dat ook best moeilijk, maar ben toch wel blij met de verhalen die daar uit voortgekomen zijn. Maar die kun je de komende weken verwachten op mijn blog.

Nu het verhaal waarmee ik mijn Basiscursus heb afgesloten: Waarom spinnen een smalle taille hebben. Een Anansiverhaal.

De feedback die ik kreeg van mijn docent Pauline Seebregts: “Het is verwarrend dat je in het begin vertelt dat Anansi een spin is met acht poten, en dat je aan het einde van het verhaal vertelt dat de draden terugspringen naar het lijf van Anansi en dat dat de acht poten van de spin zijn geworden.”

Ik heb het verhaal ook gedeeld in een workshop van verhalenverteller Marin Millenaar. Hij adviseerde me om meer tijd te nemen om Anansi als persoon neer te zetten. De luisteraar de tijd te geven om Anansi voor zich te zien en mee te kunnen gaan in het verhaal.

Deze feedback neem ik mee in de verdere ontwikkeling van het verhaal. de nieuwe versie van het verhaal zal ik delen in dit blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *